www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2021. szeptember SzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2021.09.20.
010203040506070809101112131415161718192021222324252627282930

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

MEDIAWAVE'93 FESZTIVÁL

 

 

A harmadik évről sem találtunk fotókat, ezért a szerencsésen megmarad videódokumentumokból szedegettünk ki képeket. Zenekarokról, performancekről, protokoll eseményekről, filmesekről és a közönségéről. Hátha valaki felismeri ifjúkori magát vagy egy ismerősét és megosztja velünk a nevét, elérhetőségét és akkor azt a fotót, arcot is kitesszük weboldalunkra. A videódokumentációk itt érhetők el.

ANONYMÁK EROTIKUS FOTÓKIÁLLÍTÁS ÉS FESZTIVÁLHANGLATOK - Hadarics Gábor fotói

"Erotika - írja a fesztivál katalógus. Az 1930 és 1950 között készült fotók a társasági élet egy területét tárják fel. Jellegzetessége a személyes világ. A fotók személyes történeteket mondanak el, a külső szemlélő számára meghökkentő élethelyzeteket mutatnak..." A Fehér Márta - László Piroska - Szőke András szerzőcsapatnak ezzel kapcsolatban volt egy 25 perces filmje is a fesztiválon. Abban az időszakban biztosan nagy érdeklődésre számot tartó téma katalógusban való szolíd megjelenítése azt jelzi, hogy akkor az erotikáról csak csínjával mertek beszélni. Szerencsére a fotókat készítő Hadarics Gábor (Győri Vizuális Műhely) jó érzékkel egy társasági esemény, tán fogadásba építi be a megörökítést, kettős hatást elérve ezzel, elemelve a téma a korra jellemző problémás voltát. Nézni szívesen nézzük, de beszélni szégyenlünk róla.


KONCERTEK - PERFORMANCEK


EX-SZOVJET FILMESEK A FESZTIVÁLON

A fesztivál harmadik évében olyan minőségű ex-szovjet filmes újhullám jelent meg a fesztiválon, ami a mai napig is emlékezetes soka számára. A képeken látható filmesek, az ukrán Sergei Bukovski, az orosz Vitalij Manski vagy Viktor Kosakovsky, a litván Audrius Stonis, az örmény Harutyun Khachatryan, akkor fiatal, körmüket meresztgető filmesként, áltlaában először lépték át országuk határát. ma minden meghatározó, rangos filmesek, filmminiszterek, filmszakemberek nemcsak otthon, hanem a nagyvilágban. Az ő filmjeik erős minőségi ugrás és új, friss szemléletet jelentettek a MEDIAWAVE történetében. Közönségünkből sokan még mindig ezt az időszakot, a hasonló filmeket sírják vissza. Szőke András beszélgetett velük a Mosoni-Duna-partján. A videó itt tekinhető meg.


SZŐKE ANDRÁS - SZTRIPTÍZ

Szőke András korai, erotikus performance, ami erősen fülledt hangulatban zajlott... Itt nézheted meg.


THE FAMOUS FIVE (GBR)

A brit csapat ír népzenéjével meglehetősen felpörgette a közönséget. Érdemes belehallgatni a zenébe és a közönség közt ismerősök közt kutatni.


FRIGID-AIR (HUN)

A csapat állandó résztvevője és hangulatalakítója volt a korai MEDIAWAVE-knek. Koncertjük egy része itt meg is tekinthető.


KELEMEN BENŐ KIÁLLÍTÁSA

A kiállításra az MTA galériájában került sor. A kiállított művek közt MEDIAWAVE plakáttervek is. Rechnitzer János nyitotta meg. Videó is készült róla.


KARMÓ ZOLTÁN KIÁLLÍTÁS

A győri eredetű szobrász kiállítása az Ifiházban került megrendezésre.


FESZTIVÁLZÁRÓ - FILMES DÍJÁTADÓ

Ennek keretében hangzott el Tolnai Ottó legendás beszéde a Jugoszláv háború árnyékában és a szétesett Szovjetunió utódállamaiból érkező filmek feletti meglepetésében. A záró itt meg is tekinthető.


FORGATÁS GYIMESBEN

1991 januárja, közvetlenül a román forradalom óta, jártunk Gyimesbe, a gyimesi csángók közé. Mesevilágba csöppenve az első években. Itt még kitartott a hangulat, amit a turizmus beindulta és elsősorban az oda járó magyarországiak szaporodó tömege gyorsan erodált, rombolt. De 1993-ban még nagyjából rendben, a maguk archaikus rendjében mentek a dolgok. Személyesen családi nyaralásként álcáztam az ismételt forgatást, aminek asszonyom azért nem örült annyira, mert neki gyimes a világvégén volt és nagyon kicsik voltak gyereket, 4-5 évesek. Ők jól elvoltak a helyi gyerekekkel, tocsogtak a patakokban, mászkáltak a hegyekben, legelőkön, miközben mi gyűjtöttük a Tímár testvérektől és Tankó Dezsőtől a különleges gyimesi népzenét Nesztor Iván vezényletével és persze más helyi hangulatokat is, ami már könnyen ment, mert gyimesi barátaink már családtagként kezdtek kezelni bennünket. Több film is készült a forgatások eredményeként, de a legfontosabb összefoglaló film a Gyimesi-filmüzenet lett.


BILIBÁNCS'93 Népi Hagyományőrző és Továbbvívő Tábor és Fesztivál

A rábapatonai tábor és fesztivál ezen évéből csak egy csoportkép maradt fenn, ellenben nagyon sok videó.

Aztán még kerültek elő képek régi negatívokról, pl. Boka Gábor Robinson Crusoe vásári komédiás darabjának próbáiról. Megtaláltunk egy darabot az előadásból is, itt tekinthető meg. A Rábán és Rába-parton játszódó darab elég egzotikusra és formabontóra sikerült, mert Boka pechjére vagy szerencséjére sokkal több lány jelentkezett szereplőnek, mint fiú.


VALAMILYEN FÜGGETLENFILMES FESZTIVÁLON - Soós Katalin Eszter fotói

Sajnos beazonosíthatatlan hol történt, de az akkori KVB-vel, Szőke Andrással bővített csapat láható rajta.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák