www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

 

Hamarosan kezdődik az idei

 30. MEDIAWAVE

3. állomása

 

  

NYÁRI BEREK

„Cinema Paradiso” &

természetbe ágyazott improvizációk

Mediawave Nyári Tábor

és Közösségi Együttlét

- film & zene & közösség

& környezettudatos lét -
a Kund kastélyban és a madárparadicsomban

  

2021. július 18-24. 

 

*** 

 

etnik Archív
2021. október PSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzV Aktuális program:
2021.10.23.
01020304050607080910111213141516171819202122232425262728293031

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

MEDIAWAVE'96 - FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA

 

 

A hatodik évtől már maradtak fenn analóg fotók. Bár még nem túl sok. Ezért itt is ki kellett egészíteni filmekből kivagdalt képekkel a hangulatfotókat, hogy jobban, minél szélesebben látsszon a fesztivál hangulata.

MEDIAWAVE'96 HANGULAT (analóg fotók) - Nagy Péter és Kassay Róbert fotói

Az első évről először kis számú fotót találtunk, majd előkerültek Nagy Péter negatívjai és Kassay Róbert fotói is a fesztivál hangulatairól. Elsősorban nekik köszönhető hogy maradt valami vizuális kép a fesztiválról.


MEDIAWAVE'96 - FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA HANGULATAI (filmből kivágott fotók)

A kevéske analóg fotót kiegészítettük a szép számú videódokumentációból kivágott hangulatképekkel.


NYITÓ ÉS FOGADÁS A PINCEBÖRTÖNBEN - Nagy Péter fotói

A fesztiválnyitót és a kapcsolódó fogadás az újonnan felfedezett középkopri földalatti börtönben tartottuk. Régen ez volt a megyeháza, ma a Győri Városi Levéltár épülete. Bana Jócó (igazgató szívesen adta nekünk használatra, felfedezésre, bevezetésre. Már/még ekkor sem volt jó a viszony a városi vezetők és a MEDIAWAVE között. Haverkodásból és a feszültésgeket tompítandó meghívtuk a polgármestert. Azt gondoltuk úgysem jön le. De eljött és nem lett jó vége, mert mi ugyan próbáltunk jól viselkedni, de a közönség győri és bennfentes része, aki tudta a háttereket, az be-be szólógatott neki. Zavartan valamit igérgetett, aztán elment. A következő év ennek következtében keményebre sikerült, köszönsjük a segíteni szándékozó beszólóknak, sokat ártottak nekünk.


"TOWARDS A COMMON EUROPEAN POLICY" (Egy közös Európa felé) FILMES KONFERENCIA

Az Európa Tanács és a Audiovisual Eureka  szemináriuma magyar film fesztivál szervezőknek az európai támogatási rendszerről.

Az első nemzetközi konferenciánk, ahova komoly európai szervezetek küldték el képviselőiket. Akkor még nem voltunk tagjai az Uniónak. A konferencia a Xántus János Múzeum Barokk terméban valósult meg. Ebben a fesztiválbeszámolóban videó is látható róla.

 


CHAMANA, AZ ÖRÖK NŐ - Norma Araiza (MEX/CND)

Bede Fazekas Zsolt, Torontóban élő, Észak-Amerikai képviselőnk hozta el hozzánk. A novákpusztai kastély padlásszínpadán valósult meg a különleges produkció. 


INDIÁNOK A FESZTIVÁLON - Hozó Jenő és Nagy Péter fotói

Bede Fazekas Zsolt, torontói kollégánk, észak-amerikai képviselőnk találta azt az indián filmes csapatot, akiket nem kis kalandok révén sikerült elhozni a fesztiválra. Egyikük - Timothy L. Hill - az USÁ-ban élő mohikán indián volt, akinek, mint a szervezési munka során kiderült, nem volt amerikia állampolgárság, mert az USA-ban az őslakosoknak nem kell ilyen papír. Csakhogy a magyar nagykövetésg nem fogadta el ezt a speciális státuszt, ragaszkodott hozzá, hogy rendelkezzen USA állampolgársági papírokkal. Nos, innentől egy abszolut érthető lelkiismereti válság következett be indián barátunknál, mert mind polgárjogi harcosnak ez a fehér ember fennhatóságának elismerését jelentette. Az amerikai állam legalább az indiánok nagy részének kiírtása után, nyilván kárpótlás gyanánt gyakorolta ez a ténylegesen nemes gesztust az őslakók felé. (A magyar állam nem rendelkezett ilyen típusú érzékenységgel, kontra emlegethetném a Székelyföld autonómia törekvésének román elutasítás miatt felháborodásunkat.) Hill végül feladta, mert nagyon el akart jönni fesztiválunkra, amelynek erőteljes színfoltja lett társaival együtt. Hozó Jencike fotóin látszik, hogy eléggé beindult a haverkodás a kollégáinkkal.


LAJKÓ FÉLIX EGYÜTTES (YUG)

Félix 16 éves kora körül jött először, majd minden évben egy ideig. A vajdasági ismerősök hivták fel rá a figyelmet. Talán ez volt az az év, amikor először törte át a magyar közönség sztárkultuszos határértékét, aztán ő is sztár lett. Joggal. De itt még alig ismert muzsikusként az egész éjjelt végigmuzsikálta a novákpusztai kastélybüfében. A koncert a novákpusztai kastély padlásán volt. Szerencsére maradt róla egy részlet, ami itt tekinthető meg.


A 80 ÉVES TIMAFFY LACI BÁCSI KÖSZÖNTÉSE - Nagy Péter fotói

Az azóta már elhunyt Laci bácsi, Perger Gyula kollégánk mestere volt és ebben az évben csináltunk róla egy filmet. A film vetítése után, 80 éves születésnapja alkalmából köszöntötte fel a csapat.


THE NEGERLANDER (GER)

Egy kis töredék maradt fent a novákpusztai koncertből. A videó itt érhető el.


INDONÉZ TÁNCOSOK - Kassay Róbert és Nagy Péter fotói

A csapat az Indonéz Nagykövetéség támogatásával érkezett.


MEDIA CULPA HOME - FAV (Bukarest)

Radu Igazság és csapata ismét a román avantgarde nyomdokain haladó kiállítással állt elő a Győri Városi Levéltár előterében. Megnyitották a bukaresti Szépművészeti Akadémia tanárai és diákjai.

A programfüzetből: " A rossz agresszivításának megjelenése környezetünkben, lakásunkban, a médiákon keresztül (TV, rádió, írott sajtó, könyvek, lemezek, kazetták...)


FILMES DÍJÁTADÓ

A filmes díjátadás és egyben a fesztivál zárója a Lloyd mozitermében volt. A díjakat többségében a zsűri tagjai adták át és/vagy a díjfelajánlók. A klasszikus filmes díjakon túl itt adtuk át az észak-amerikai filmes csapatnak Winnetou puskáját. A videó itt tekinthető meg: 1.rész - 2.rész.


ZÁRÓFOGADÁS - Nagy Péter és Kassay Róbert fotói

A novákpusztai kastély aulájában volt a fesztivál zárófogadása.


NOVÁKPUSZTAI ZÁRÓBULI

A novákpusztai záróbulira elszabadult a "pokol". A képeken nagyok sok jellegzetes MEDIAWAVE arc látható táncos, mulatós pozicióban. A videó itt tekinthető meg. Egyszer csak előkerültek Nagy Péter fotói is.


MAFSZ BALATONI NYARALÁS

A függetlenfilmes szövetség nyaranta tartott összetartásokat, ahol családosan is meg lehetett jelenni. Míg mi a filmművészet megváltásával és sörözéssel voltunk elfoglalva, addig kiskorú gyermekeink a Balatonban pancsoltak. A szokásos nyári nyaraló hangulatot kicsit elrontotta, hogy Fazekas Sándor "Pamach" valakikkel szövetkezve megragadott és ruhástul bedobott az enyhet adó hullámok közé. Az egy dolog, hogy ez nem annyira tetszett víziszonyos lényemnek, de az sokkal kellemetlenebb következmény lett, hogy a zsebemben lévő kocsikulcs a tó fenekén landolt. És nagyon nagy mákunk volt, amikor több órás iszapfeltúrás és buvárkodás után valaki meglelte. Nagy kő zuhant le ekkor többünk melléről és landolt a hullámok között. Úgyanis nem volt pótkulcs az autóhoz.


BEFŐZÉS LÉGRÁDIÉKNÁL - Hozó Jenő fotói

A fotósorozat azt mutatja, hogy a munkatársak "munkaidőn kívül" is találkoztak, együttmunkálkodtak egymással. A képeken a Hozó és a Légrádi család cseresznye szedése és eper befőzése látható.


FAV & MEDIAWAVE NYÁRI FILMTÁBOR, Cirta, Dél-Erdély

 


LOPÓTÖK SZÍNTÁRSULAT - JÁNOS VITÉZ

Az előadás meglehetősen egzotikusra sikerül a novákpusztai kastély padlászínpadás, amely zsófolásig megtelt az éjfél utáni időpont ellenére. Kerényi Robi, aki nem tudná, egyébként első osztályú moldvai és gyimesi népzenész, boszorkány szerepét nehéz elfelejteni, ahogy az ódon padlás gerendázatán cikázpt fel, s alá, halált megvető bátorsággal és az alatta lévő közönség halálfélelme közepette.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

A Mediawave működési költségeinek támogatása szakmai program megvalósítását 2020. évben
a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák