www.mediawave.hu | www.romerhaz.eu | www.passportcontrol.eu | www.filmfundgyor.eu

 

 

 

 

 

"RAVAZDI PARASZTSZALON"

2024 TÉLI PROGRAMJAIBÓL

 

 

január 10. (szerda)
"A magyar improvizatív zene elméleti emberei"

sorozat

CSOBOD JUDIT PORTRÉ
*

január 17. (szerda)

"A magyar improvizatív- és népzene egyéniségei"

sorozat

NESZTOR IVÁN MUZSIKUS PORTRÉ

(dob)

*

január 24. (szerda)
"Régiós színész egyéniségek" sorozat

BENDE ILDIKÓ PORTRÉ

*

február 7. (szerda)
"A líra nagy egyéniségei" sorozat

VILLÁNYI LÁSZLÓ PORTRÉ

2. rész

*

február 14. (szerda)
"Akik sokakat befolyásolta" sorozat

IN MEMORIAM RÜTYI

barátai, pályatársai emlékeznek róla
*

február 21. (szerda)
"A magyar blues egyéniségei" sorozat

PRIBOJSZKI MÁTYÁS MUZSIKUS PORTRÉ

(ének - szájharmonika)
*

március 13. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

HARTYÁNDI JENŐ PORTRÉ

3. rész: a Mediawave első 10 éve
*

március 20. (szerda)
"Régiós képzőművész család" sorozat

ALKOTÁSZÉK PORTRÉ

Samu Eszter és Sándor József Péter Alkotász

 

*****

 

 

 

 

 

 

 

"RAVAZDI PARASZTSZALON"

2024 TÉLI PROGRAMJAIBÓL

 

 

január 10. (szerda)
"A magyar improvizatív zene elméleti emberei"

sorozat

CSOBOD JUDIT PORTRÉ
*

január 17. (szerda)

"A magyar improvizatív- és népzene egyéniségei"

sorozat

NESZTOR IVÁN MUZSIKUS PORTRÉ

(dob)

*

január 24. (szerda)
"Régiós színész egyéniségek" sorozat

BENDE ILDIKÓ PORTRÉ

*

február 7. (szerda)
"A líra nagy egyéniségei" sorozat

VILLÁNYI LÁSZLÓ PORTRÉ

2. rész

*

február 14. (szerda)
"Akik sokakat befolyásolta" sorozat

IN MEMORIAM RÜTYI

barátai, pályatársai emlékeznek róla
*

február 21. (szerda)
"A magyar blues egyéniségei" sorozat

PRIBOJSZKI MÁTYÁS MUZSIKUS PORTRÉ

(ének - szájharmonika)
*

március 13. (szerda)
"Közösség- és fesztiválszervezők" sorozat

HARTYÁNDI JENŐ PORTRÉ

3. rész: a Mediawave első 10 éve
*

március 20. (szerda)
"Régiós képzőművész család" sorozat

ALKOTÁSZÉK PORTRÉ

Samu Eszter és Sándor József Péter Alkotász

 

*****

 

 

etnik Archív
2024. február CsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCsPSzVHKSzCs Aktuális program:
2024.02.22.
0102030405060708091011121314151617181920212223242526272829

KÖZVETLEN KÉRDÉS

Név:
E-mail:
Kérdés:

HÍRLEVÉL

Név:
E-mail cím:
Feliratkozom az alábbi hírlevelekre:
MEDIAWAVE
MEDIAWAVE webTV
Passport Control
Adatok módosítása, leiratkozás vagy aktiválás újraküldése:
KÉPAJÁNLÓ

KÉPGALÉRIA

MEDIAWAVE'97 - FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA

 

A hetedik év egy ismételt előrelépést jelentett és már nagyon jól dokumentált fotókkal. Az egyes események is és ami utólag jobban érdekes, a hangulat, a közeg, ami a rendezvényt körülvette. Sok jellegzetes győri és nem győri fesztiválarc lett megörökítve rajtuk. Két fontos előrelépés történt. Ekkor használtuk először a romos zsinagógát (Művészetek szentélyének átkeresztelve), amit a fotókon jól láthatóan gyorsan megkedvelt a közönség/közösség, másrészt először lehetett érzékelni, hogy nagyobb számmal jönnek győriek a fesztiválra. Eddig abszolut többségben voltak kívülről jövők, pestiek és külföldiek.

FÉNYÍRÓK FESZTIVÁLJA HANGULATAI, ELŐADÓI, KIÁLLÍTÓI

Történt itt mindenféle, mi szem szájnak ingere. Dobosok a téren- vetítő - zsinagóga ablak - evés - tánc - Buzás Mihály: „Ne pazarold a nyersanyagot!“ - Mozgó Ház Csoport (HUN) - Dodo Sosoka riport és koncertrészlet (SLK) - Zuzana Grindl-Tatarova zsűritag riport - Ganczer Sanyi Boka Gábor ölében a Széchenyi téren - Jeanne Lee (USA) & régi Dresch Quartet ismét összeált egy koncert erejéig a Coltrane évfordulóra (HUN) - Alanis Obomsawin indián filmrendező riport (CND) - Téren tüzesek - májusfa felvonulás - ujgur cirkuszos - gólyalábasok - vizisárkány - tűzijáték - Peter Kowald szóló (GER) - Hédervár - fúvószenekar - krumplibogár szoboravató - Kotnyek - foci - ujgur zene és tánc - Közép-Európa Táncszínház (HUN) - Maia Morgerstern színésznő (ROM) A videó itt tekinthető meg.


LLOYD HANGULATOK

A fesztivál filmes és éjszaka központja a Lloyd épülete volt. Az összes vendég itt gyülekezett az éjszakában és sok jellegzetes győri arc is megtalálható rajta.


ZSINAGÓGA HANGULATOK, ÉLETKÉPEK

Bár a második éveben a Mozgó Ház alternatív színházi csoport már használta a romos zsinagógát a fesztivál keretében, de az igazi használat itt, ebben az évben indult be. Amit megelőzött egy komoly takarítás, amely nagyját a 10-20 centis guánú és a mindenféle limlomok alkották. Valamint le kellett betonozni a földszintet, mert egykor ellopták a padló burkolatot. Az első emeli galériát a következő éveben állítottuk helyre, a padlózat visszaszegelésével és kiegészítésével. De már itt kipróbáltuk kiállításokra a dupla kupolát, amely az épület egyetlen felújított része volt.

Jól látható, hogy a közönség nagyon jól belakta és megszerette az épületet, annak ódón hangulatát és persze a koncerteket, színházakat is. Itt még nem használhattuk a zsinagóga udvarát, ami a következő években az éjszakai élet központja lett. A fesztiválon, kamasz kora óta minden évben fellépő Lajkó Félix itt vált, lett először sztár. Zsúfolásig megtelt a zsinagóga, amire nem voltunk felkészülve és tanulságos veszélyhelyzetek álltak elő a tömeg miatt, aminek kezelését a következő évre korrigáltuk. Szóval a zsinagóga és a meglepetésünk a fezstivál iránt érdeklődést mutató győriek erőteljes szaporodása próbára tette szervezőkészségünket. Eddig elsősorban pestiekből és külföldiekből állt a fesztivál közönsége.


A FESZTIVÁLKÖZPONT KÖRNYEZETE

Lloyd épülete kívülről és a Széchenyi tér


ALANIS OBOMSAWIN (CND)

A kanadai indián filmes és énekesnő, aki díjat vett át a fezstiválom, itt egy indián dallal köszöntötte a zsinagógában jelen lévő Göncz Árpád köztársasági elnököt. Ebben az évben használtuk első ízben a volt és romos zsinagógát koncert és színházi helyszínként. A videó itt tekinthető meg.


TAVASZÜNNEP - MÁJUSFA ÁLLÍTÁS

Ez volt az első év, hogy felelevenítettünk egy vesző hagyományt, és májusfát állítottunk a fesztivál lányvendégeinek. Talán ez volt az első eset, amikor Győr város lakói is nagy számban megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. De főleg a tűzijáték mitt, amit aztám pár év múlva átvett a város és máig az egyik legfontosabb propagandaeleme. Szembesülve ezzel, mi abbahagytuk eme eszköz alkalmazásást. Az első alkalmak azonban mág a naivítás burkában teltek el.

Boka Gáborék és a gólyalábas Langaléta Garabonciások rendesen kitettek magukáért a hangulat fokozásáért. Ezen összefoglaló videóban jól látható a felvonulás hangulata, kattints ide.

Győr, 1997. április 30.

Lloyd Mozi - Széchenyi tér - Baross utca - Kettős híd - Radó sziget


MEDIAWAVE MAJÁLIS HANGULATOK, HÉDERVÁR

Az előző évek novákpusztai majálishangulatát - a kastély elkotyavetyélése után (ma gazosodó, használaton kívüli valami) - Hédrváron próbáltuk meg pótolni. Volt itt minden a krumplibogár szobor avatástól a focimeccsig (krumplibogár kupa), ujgur népzenészek és táncosok, Tatros táncház és természetesen sör-virsli, majálishangulat...


KRUMPLIBOGÁR SZOBORAVATÓ, HÉDERVÁR

Sokszorosan áttételes történet ez. Generációk közti együttműködéssel. Remélem majd más résztvevők is leírják a történetét és kialakul egy összetett kép mozgatórugókról. Ez az én verzióm. (Hartyándi Jenő)

A MEDIAWAVE elindultával évről évre újabb, s újabb fiatal filmes generációk nőttek ki a szárnyaink alól. Ahogy tudtuk segítettük alkotó tevékenységük kibontakozását. Először Szokó, alias Szolnoki József keveredett polgári szolgálatos katonaként a fesztivál epicentrumába (1992) és 1993-ban már elkészítette első rövidfilmjeit (Prága szerintem, Hollandulat). Ekkortájt jelent meg Buzás Misi a képben, majd Lengyel Sanyival összeállva, aki a MEDIAWAVE alapítói közé tartozik, megalapították a Zsebcselek csoportot. A sajátos hangulatú Zsebcselek televíziós magazinok tulajdonképpeni koronája lett a krumplibogár film (Leptinotarsa, avagy privát nyomozati anyag a krumplibogár titokzatos feltűnéséről Magyarországon). Valószínű ennek kapcsán került a fesztivál eddig Novákpusztán működő vidéki szekciója a szomszédos Hédervárra. (A novákpusztai kastélyt valamilyen mutyi folytán ekkor játszották át magántulajdonba. Egyúttal minket kidobtak onnan. Egyébiránt a mai napig is használaton kívül gazosodik.) A másik szál - Csáki Laci, Maráczy Manuéla, Zsédely Teri -, mint győri kisképzősök 1994-ben jelentek meg először a novákpusztai filmes táborban és készítették erősen vizuális és képzőművészeti alapú rövidfilmjeiket a következő időszakban. (Csáki Laciból aztán nemzetközi hírű animátor és kísérleti filmes lett.) Hogy honnan, kitől jött az ötlet, hogy a krumplibogárnak szobrot kellene állítani, arra már nem emlékezem, de valószínű Buzás Misitől. Az azonban biztos, hogy aki megcsinálta, azt a Csáki-féle csapat volt. Mert hát az egy szakértemet igénylő szobrászmunka volt. Lévén bronzból a szobor. Arra emlékszem még, hogy kevés volt a pénz a nyersanyagra, ezért valaki pár kóbor Lenin szoborral suttyomban besegített a mennyiség növelésébe. A szobrot Nagy Frigyes akkori földművelésügyi miniszter avatta fel a MEDIAWAVE alatt, ami nem véletlen, mert korábban Buzás Misi tanára volt a móvári egyetemen. Csáki Laci által "előásott" és felújított diák az avatás hangulatát mutatják. A nagy részét Csáki Laci fotózta, párat pedig Piller István.


LAJKÓ & LŐRINSZKY DUÓ (YUG/HUN)

Lajkó Félix - hegedű, Lőrinszky Attila - bőgő

Győr, 1997. május 1.

Romos zsinagóga


JEANNE LEE (USA) & a régi DRESCH QUARTET (HUN)

MW’97, Művészetek Szentélye (volt zsinagóga), Győr, 1997. május 1.
"JOHN COLTRANE EMLÉKÉRE /halálának 30 éves évfordulójára/
DRESCH Mihály - tenorszax, GRENCSÓ István - altszax, BENKŐ Róbert - bőgő, BALÓ István - dob
Vendég: Jeanne LEE - ének (USA)
Az azóta szintén elhunyt Jeanne Lee (2000) és John Coltrane tiszteletére - elég nehezen - de sikerült rábeszélni a fiúkat, hogy ismét összeálljon a klasszikus (eredeti) Dresch Quartet. A felvétel a próbán készült. Jeanne Lee Archie Shepp mellett vált híressé,  és ekkor játszott először és utoljára Magyarországon. A videó itt érhető el.


UJGUROK A FESZTIVÁLON

1997-ben másodízben érkeztek ujgurok a fesztiválra. Mostmár teljes terjedelemben, mert az előző évben a Szürke Farkasok zenekar 7 tagjából csak hármat engedtek át a határőrszervek.Ráadásként Almatyból (Kazahsztán) és Észak-Nyugat-Kína Xinjiang tartományából, amit Dzsungáriának is hívnak. Az első Csillik Dilara, a másik csoport Emin Kubasi közvetítésével. Énekeltek, táncoltak, zsonglőrködtek. Így mutatták meg nekünk speciális kultúrájukat.


DRESCH QUARTET (HUN)

Dresch Mihály - szaxofon, cimbalom, Kovács Ferenc - trombita, hegedű, Benlő Róbert - bőgő, Geröly Tamás - dob

Győr, 1997. május 2.

Romos zsinagóga


KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ (HUN) - LAKODALOM

Koreográfus: Mándy Ildikó és Bozsik Yvette


ZÁRÓFOGADÁS - GÖNCZ ÁRPÁD KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKKEL

A MEDIAWAVE'97 Fesztivál nagyon feszült légkörben jött létre. A fesztivált megelőző fél évben maximalizálódott a feszültség az önkormányzat és fesztivál között. Az országos média maximálisan kiállt mellettünk. Nagyon kemény cikkek és TV adások jelentek meg, az önkormányzat feljelentéssel fenyegetőzött. Korábban több retorziót alkalmazott velünk szemben, amelyeket mi a médiának elmondtunk, ebből pattant ki országos botrány. Ennek híre eljutott Göncz Árpád köztársasági elnökhöz, fővédnökünkhöz, aki bejelentette, hogy eljön a fesztivál zárónapjára és több eseményen résztvesz. Ez abszolút a legmagasabbszíntű kiállás volt a fesztivál mellett, a helyi hatalmasságok ellen.
Úgyhogy a képeken látható békés állapot a felszín, a kulisszák mögött érdekes dolgok történtek.
Pl. a fesztivál záróünnepséget megelőző zárófogadásra - teljes meglepetésünkre - szabályosan berontott a város politikusainak nagy része, a polgármesterrel az élen, akik természetesen előtte sosem jártak a fesztiválon (kivéve a polgármestert). Az egyikük meg is jegyezte nekem, hogy nem is gondolta, hogy ez egy ilyen jó és nagy fesztivál. Persze nem miattunk jöttek, hanem megtudták, hogy e fogadás végére érkezik meg köztársasági elnökünk. Mi mindenesetre nem hívtuk őket.
Árpi bácsi azonban karakán gyerek volt, nem állt velük szóba, hiszen miattunk jött. A polgármester hiába kerülgette, egy kézfogáson túl, több nem jutott neki, elfordult tőle. Velünk, vendégeinkkel, zsűritagjainkkal beszélgetett. És nagyon érdeklődött a fesztivál ujgur vendégei iránt.
Aztán a díjátadó, záró ünnepség után, amikor meginvitált a nagy fekete autóba, hogy együtt menjünk át a romos zsinagógában kedődő gálaműsorra, kezembe nyomott egy faxolt levelet, amely az önkormányzat levele volt, amelyben figyelmeztették, hogy a fesztivál és a zsinagóga egy veszélyes hely. Nem javasolják, hogy eljöjjön. Nem csodálkoztam ezen, mert ekkorra már annyi mindent megértünk, hogy ez teljesen belefért. Árpi bácsi még biztonsági embereit (biztonsági szempontból) megizzasztva feljött az épület kupolájába is, megnézte az ott lévő kiállításokat (Cziráki Lajos helyi festőjét. Wu Jiang tibeti fetményeit), majd a további műsort is (Grencsó Kollektíva, Győri Balett).
Aztán köztársasági elnöki javaslatra ez év augusztus huszadikán kiskeresztet vehettem át a parlamentben, amit a helyi sajtó természetszerűleg nem írt meg.
De nem ksi eredménye is volt e látogatásnak. Már a fesztiváltzáró utáni hétfőn hívott a polgármester, hogy talán beszélgetnünk kéne. Álltam elébe. Innetől kezdve ugyan béke nem volt, de fegyverszünet igen. Bár még két évig jártam biróságra két újságcikk miatt az egyik köztisztviselő által indított polgári perben, ahol az egyikben másodrendű vádlott voltam Bihari László újságíró mellett. A másikat az újságíró megnyerte, a miénkben - több forduló után - döntetlen, azaz megegyezés lett a vége. A bírónő ügyesen rávezette a felperest, hogy nincs sok esélye és javasolta, hogy inkább üljünk le az akkor nemrég nyílt Rómer házban (nem tudva, hogy mi üzemeltetjük azt), és beszéljük meg a dolgokat, mert az egy jó hely. A videó itt tekinthető meg.


GYŐRI "NAGYFAL"

A győri "nagyfal"-at papírdobozokból építettük. Minden egyes "téglá"-n egy Győrt jelképező híres ember adatai szerepeltek. A falat Bana József a Győri Levéltár igazgatója nyitotta meg beszédével. Göncz Árpád köztársasági elnök és Magyar Bálint miniszter pedig egy-egy téglát helyezett el rajta. Árpi bácsi még írt is egy üzenetet az egyikre. A videó itt tekinthető meg.


FESZTIVÁLZÁRÓ DÍJÁTADÁS

E díjátadón nemcsak magyar Bálint kulturális miniszter, hanem Göncz Árpd köztársasági elnök is megjelent. A videó itt tekinthető meg.


GÖNCZ ÁRPÁD A ZSINAGÓGÁBAN

Árpi bácsi a protokoll programot felrúgva kíváncsi volt az épület egyetlen felújított részére, a dupla kupolára és az ott lévő kiállításokra is. A videó itt tekinthető meg.


SZÁZADELEJI RAGTIME-OK / IN RAGTIME - Grencsó & Ágoston & Beke (HUN)

Grencsó István - szaxofon, Ágoston Béla - szaxofon, Beke Tamás - tangóharmonika

Győr, 1997. május 3.

Romos zsinagóga


GYŐRI BALETT - "EMBERT VIRÁGZIK A FÖLD"

A Győri Balett és a MEDIAWAVE közös munkájaként készült természetben játszódó táncfilm a színházi darabból. Ennek egy részletével indult az előadás és ment ás egy ponton az élő balettelőadásba. A rendező és koreográfus Wiliam Fomin volt. A videó itt tekinthető meg. A táncfilm pedig itt.


LOPÓTÖK SZÍNTÁRSULAT: RÓMEÓ ÉS JÚLIA

Boka Gábor most egy nagyon klasszikushoz nyúlt, természetesen nagyon sikeresen. A videó itt tekinthető meg.


MAIA MORGENSTERN (ROM) - MA ESTE LOLA BLAU

A később Mel Gibson Passió című filmjében játszott Mária szerep okán világhírűvé vált Maia itt még "csak" egy egyszerű román színésznő volt. Persze akkor is zseniális. De akkor még nem érdekelte a sajtót, bezzeg pár év múlva, amikor ismét nálunk járt. Egy kis részlet megmaradt az előadásából, a beszámoló végén.

Győr, 1997. május 3.

Romos zsinagóga


KÍNAI KÉPZŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA

Wu Jiang, Zhang Xian Chang, Bian Lan festményei. Wu Jiang hiperrealista tibeti festménye azóta is fesztiválunk és a Rómer ház fő jelképe volt. Mai napig is tartjuk a kapcsolatot és segít építeni kínai kapcsolatainkat. Azóta is volt a nálunk és mi is nála. Zhang Xian Chang azóta nagy karriert futott be, jelenleg millió dollár körül kelnek el festményei.

 


COLLECTIVE EYE - a GROMEK Fotógaléria rendezésében

European Network of Young Photography szervezetével együttműködésben:

NOX (Csehország), BPA (Bulgária), Galerie Focus (Szlovénia), Tir Groupé (Svájc)

Kiállítás helyzete: Xántus János Múzeum

Kiállításnyitó: Beke László

Szervező: Rónai Gergely (Gromek Fotógaléria)


CZIRÁKI LAJOS KIÁLLÍTÁSA

Cziráki Lajos Győr legendás festőművésze volt. Még életében sikerült a kiállítást megvalósítani. Egy filmet is csináltunk vele - Cziráki Lajos szótára -, Villányi László rendezésében. Itt tekinthető meg.


A GYŐRI CIGÁNYSÁG MÚLTJA - kiállításnyitó

A Győri Városi Levéltárban megnyitotta Pádár László, a győri cigány önkormányzat elnöke (április 29. 17:00).

Kapcsolódott hozzá a másnap kezdődő "Pillanatképek a cigányság múltjából" című tudományos konferencia, amely a MEDIAWAVE tudományos konferenciasorozatának első állomás volt. A konfrencia előadásai kötetben jelentek meg.


POST REÁL - Kelemen Benő Benámin és Tolnay Imre kiállítása

MEDIAWAVE plakátok és plakáttervek kiállítása


I. GYŐRI SZÜRET - CIVIL KULTURPRÉS

A romos zsinagóga használata és annak érzékelése, hogy fokozódik a város lakóinak érdeklődése tevékenységünk felé, arra indított bennünket, hogy a MEDIAWAVE mellett szervezzünk egy civil mustrát a győri szervezeteknek, művészeknek. Sok tanulsággal járt a szervezkedés, amit alapvetően sikeresnek mondhatunk, mert a szervezetek jelentős részét megmozgatta. Mi a helyi dolgokon kívül belevittünk pár nemzetközi dolgot is. Pl. I. Kelet- és Közép-Európai Filmfesztiválok Találkozója. Valamint elcsaltuk Jiri Menzel cseh filmrendezőt is, akivel azán hosszú riport jelent meg a Műhely Folyóiratban. De a Győri Eto focistái is részt vettek egy beszélgetésen. Abban az időben két éven át filmet forgattam az öltözői életről. (Hartyándi Jenő)


MEDIAWAVE KARAVÁN - PRÁGA'97

Ez volt az első külföldi meghívásunk, hogy a prágai Magyar Intézettel együttműködve, 3 napos minifesztiválként mutatkozzunk be a cseh fővárosban. A koncepciónk az volt, hogy egyrészt mutassuk egy kivonatot fesztiválunk filmes programjából, másrészt magyar és cseh zenei programokkal, kiállításokkal együttműködést hozzunk létre. A rendezvény helyszíne a Divadlo u Hasicu (Tűzoltó Színház) volt. A magyar színeket Dresch Quartet és a Tatros együttes képviselte. De fellépett Iva Bittová, Miqueu Montanaro (FRA) és The Negerlanders (GER), akik ez évben a MEDIAWAVE Fesztiválon is bemutatkoztak.

Prága, 1997. október 17-19.

 


MEDIAWAVE KARAVÁN - PÁRIZS'97

1997-ben kezdődtek azok a külföldi meghívások, amellyel minifesztiválok formájában mutatkoztunk be különböző városokban. Prágával kezdtük, majd Párizsba indult a csapat, hogy egy Szajna-parti hajón mutakozzon be. Egy nagy busszal indultunk általában el. Fellépő muzsikusok, színházasok, munkatársak, nyaralós és kicsit dolgozós szerepben, pl. általában a magyar ételek is részei voltak a bemutatkozásnak.


LOPÓTÖK SZÍNTÁRSULAT - RÓMEÓ ÉS JÚLIA (promófotók)

A Lopótök abban az időben is erősen kötődött a MEDIAWAVE-hez. Rengeteg tag volt belőle győri és a Rómeó és Júlia bemutatója is a fesztivál alatt volt a zsinagógában. A videó itt érhető el egy előadásrészletről. A fotók Boka Gábor szerint valószínű Móron készületek, ahol akkortájt Boka élt és a csapat próbált. A készítőt nem tudta beazonosítani.


Ossza meg ismerőseivel:
KERESŐ


      
KIEMELT HÍREK
2023.06.25. 015:05

Görög filmműhely-vezetők a somogyfajszi táborban

Két görög filmes műhelyvezető is lesz idén a Passport Controll - Nyári Berek Művészeti Műhelyek és Közösségi Együttléten. Karina Logothetis filmrendező és Vasilis Zlatanos sound designer idén elnyerték a legeredetibb kisjátékfilm díját a 33. alkalommal megrendezett Mediawave Filmszemlén, a Kavics (er. Pebble) című filmmel.

2023.05.12. 017:02

PÜNKÖSDI IMPROVIZÁCIÓK - találkozó Ravazdon

Május végén (május 26-28) jön a következő idei Mediawave fokozat Pünkösdi improvizációk címmel, amely a "klasszikus" Mediawave jazz, színházi, táncos és közösségi vonalát szándékozik feleleveníteni a ravazdi Őrhegy udvarházban. A program ide kattintva érhető el.

 

TAGSÁGOK
FŐ TÁMOGATÓ

A MŰKÖDÉS TÁMOGATÓJA

 

MAGYAR FESZTIVÁL SZÖVETSÉG

A MEDIAWAVE

Kiváló Minősítésű Magyar Fesztivál

 

A MEDIAWAVE Minősített

Európai Fesztivál

PARTNER OLDALAK

 

 

 

 

SZABADOS MUSIC

DIRECTORY

 


Kártyás fizetés szolgáltatója
Elfogadott kártyák